Tuesday, 29 March 2011

Bungkusan Dari Timur Tengah

Wah.. Wah.. Wah..
Seronok.. Sangat Happy..   =)
For today laa..

Hari Isnin teruk kene hentam +++ presentation yang entah pape!
Akhirnya datang hari Selasa yang membawa berita gembira,,
Hari Khamis yang kene bentang projek dan pelan bangunan,,
Dan hari Jumaat yang kene pergi melawat tapak..

Adehh,,
Isnin, Selasa, Khamis, Jumaat.. Tertinggal hari esok.. Rabu..
Rabu,, ape citer..? Hmm,, dah tau dah,,
Mesti kerja fluid mechanics sedang menunggu dengan setia.. tettt..
Bahahaha,, memang xsabo-sabo0o..
1 problem,, esok xtau kelas start pukul berapa..
Kalau mari kul8,, start 8.30.. Kalau mari kul8.30,, start kul8.. Hmm,,
Xpe-xpe ada stengah jam lagi nak habis hari Selasa..

Wo0o.. Terima bungkusan dari Timur...Tengah...
Yela,, timur,, kat tengah-tengah,, sebab duk Kuala Terengganu...
Hahaha~    ^_^
Terima kasih mama dengan abah..
Adik Ira nak jugak ke..? xpayah laa..

Haa,, inilah antara kandungannya,,
Separuh lagi sens0or..

Dan yang ini paling paling nak dihigh resolusikan..
Coklat yang dah kene compile..
Tersepit my Feraro kat tepi.. Adehh,,
Tapi very very very like..
So so so cute..
Siap ada Hershey lagi tuhh..
Jangan jelezzzlaa...  =)

p/s: esok baik pergi awal kul8,, daripada panas telinga.. hehee..

Gumiho Yang Comel

Assalamualaikum...

Woaa,, sangat sangat suke..
Ape yang suka sangat nie..?
Ehehehe~    -_-"


Ini sebuah filem dari korea yang baru perasan ada videonya..
Kisah seekor musang yang dah hidup beratus tahun,, 
Yang mempunyai 9 ekor!
Dan dia ni bercita-cita nak jadi dan menjalani kehidupan sebagai manusia..
Musang ni bila dah jadi manusia memang cumel gile..


Yea, Gumiho ni cumel cumel cumel..
Haa, aku yang perempuan ni boleh cakap dia comel..
Yang namanya lelaki lagi laa kan?


Orang korea semua jembu2,, dan cumel2 kan..? (xdpt dinafikan lagi!)
Tapi orang Malaysia laaagi cantik2 dan laaagi hensem2..
~Hargailah Barangan Buatan Malysia yeaa..~
Dan yang penting,, kita laaagi special..
Kita ada 3 versi berbeza.. 3 warna berbeza.. Tapi, 1 Malaysia..!


video


Maaflaa,, Gambar xberapa nak elok,,
Selamat menonton dan enjoy...!

Sunday, 27 March 2011

PERMATA kite PERMATA UTHM

Assalamualaikum..

Kebo0mm!!!
Wah,, wah,, terkejut time buka fb semalam..
Bukan pe noti sangat-sangat penuh,, especially dari permata..
Wo0oh,, sakit urat perut duk gelak baca komen awok2 ni..
Macam-macam pesen gaya tulis.. sapa ada yang xfaham..

Tau x PERMATA tu ape..? ok intro..
PERMATA is stand for Persatuan Mahasiswa Anak Terengganu..
Haa,, special gitu.. Khas untuk anak-anak Terengganu only..
Yang len jangan duk jeless laa..  ~_^
Hahahaha~
Sebenarnya semalam kami ada dinner..
Menu pun best-best,, kenyang perut..
Awok-awok permata pun semua sempoi-sempoi..
Rase macam ada kat Terengganu jee..
Bukan ape,, xdop dah bahasa jawa ke siam ke tagalog ke..
Sume bahasa ibunda tersayang dan tercinta jee..
Hahahaha~
Haha~
Sebenaynya menu ada lagi aw.. tp,, ad yang xsampai lagi..
dan ada yang xsempat nk ambiklaa..
air pun dah tinggal sparuh nak tunggu menu..
adehh..!
Untung gak join semalam,,
Leh kenal budak-budak kita yang study kat UTHM ni..
Ape-ape pun.. sangat sangat enjoy.. n kenyanggg..
Lain kali kite buat gathering lagi..
Xbuat kat Johor,, kita balik buat tempat kite..
Ngee~ 


Peace..! Senyum Sokmo..!

Thursday, 24 March 2011

This is Ara's story

Assalamulaikum..

nak tau citer baru x...?
yeah,, citer betul betul punye ni..
xtipuu..
xsempat nak tipu dah ni..

nak tgk...?
tapi sebelum tu,,
jgn right click..
press ctrl + klik link dibawah..

senang aje kan..?
ok,, selamat menonton

Saturday, 19 March 2011

Ros Biru

Assalamualaikum my reader,,


Ros Biru,, Korang pernah tengok rose yang warnanya biru x..?
Td,, ni nak story sikit.. Aku ada terrrbaca entry tettt yang mengatakan,,

" mane ada ros biru lam dunia ni "
" xwujudla,, celup dari warna putih semata-mata "
" nak warna biru sembur catla.. "

Adehhh,,
Rase macam nak hempukk aje yang cakap macam tu..
Kok yee pun, janganla cakap cam gitu.. Kecikk ati..  =(
Xkan celup cat sejak kecikk kot..

Tetiba geram dan emo lak,, Hehehe..
Bukan ape, sebab aku suka rose yang warnanya biru tuh.. pelik..
Dan satu lagi yang warnanya yang ala-ala purple tuh.. pelik jugak..
Tapi,, kalau kacuk semua warna yang ada lagi cantik kan?


Haa,, yang macam stail gini,,
Tapi,, yang ini ada touch up comp sikit.. 
Yang pasti, edit comp curah cat biru tuhh xmain laa..

Macam-macam definisi yang aku dengar pasal rose ini sejak berkurun dulu..
Ada yang cakap:
- melambangkan suatu perasaan seperti mimpi yang xterjangkau...?
- melambangkan sesuatu yang penuh dengan misteri....?
- tidak mampu memilikimu tetapi tidak mampu jua berhenti memikirkanmu...?
- keteguhan, ketahanan dan ketenangan...?
- terpesona dengan kamu...?
- tulus dan juga jujur...?
- tanda cinta abadi...?
tettt...!

Ntah,, macam-macam lagi yang aku dengar..
Tapi semua tu adalah tafsiran warna aje kan..?
Xde kene-mengena dengan tuan punya tanah ini,,
Hahahaha..

Senyum dan Enjoy..
" Senyum itu sedekah,, so senyum sokmo "

Friday, 18 March 2011

Gempaklaa KRU n crew

..Hikayat Merong Mahawangsa..
wah,, wah,, wahh,,
manyak cantik.. sangat sangat suka..

sampai masa tibanya waktu,,
redup hati kaum berdua,,
bila dua jasad bersatu,,
hidup mati jadi bersama..
*tul x nie..?

first time dengar xfaham pun ape maksud dia,,
..Merong pun xfaham kan..? hehehe..

waa,, sukela latar belakang yang mereka pakai..
sangat sangat indah,, sejuk mata kejap..
pasir putih,, laut biru,, pokok kelapa,, air terjun,,
teringat kat Terengganu!
eyhh,, betulla cam Terengganu..


xnak cerita sal sinopsis, sal pelakon, sal director,,
sbb semua orang dah tau..
cuma nak sebut sal Goa, China, Rom dan Langkasuka..
dulu, belajar sejarah start dari Parameswara jee..
xde Merong Mahawangsa Raja Pertama Langkasuka ni..
Garuda dan Jentayu lagilaa xde..

menggunakan bahasa melayu lama dan bermacam versi bahasa,,
watak Merong ganas kott,, semua bahasa dia tibai jee,,
ada babak yang lawaknya satu panggung leh gelak..
memang lucu,, siap buat mimik muka lagi..

sampai kekadang tengah syok2 tengok boleh terlupa,,
yang ini cerita orang melayu kita,,
best kot.. xkisahla orang lain cakap ape,,
I cakap,, ini taraf international.. fullstop!

ape-ape pun,, Tahniah KRU!
filem ni terbaikk..  ^_~
sebab yang namanya Ara ni,, tuan tanah ni,,
bukan senang nak puji sesebuah filem..
hehehe...
" Raja kamilah yang menjaga kami.. "

Wednesday, 16 March 2011

Aku Memang Selekeh tapi Aku Tetap Cumel

selekeh memang selekeh,,
tapi cumel tetap cumel..
hahaha..  ^_~

Aku Memang Selekeh tapi Aku Tetap Cumel,,
kan.. kan.. kan..
xpercaya ke?? percaya laa...

kalau aku makan mesti berterabur kat sana sini,,
yang mana ada dalam pinggan mesti terkeluar punya,,
xperlu nak cover-cover,,
xde orang  yang kisah pun,, sebab,,
Aku Memang Selekeh tapi Aku Tetap Cumel..

kalau aku nak keluar jejalan ambil angin,,
ak keluar macam tu je,,
xperlu make up 4", bedak, bla bla bla sana sini,,
xde orang  yang kisah pun,, sebab,,
Aku Memang Selekeh tapi Aku Tetap Cumel..

kalau aku dah mengantuk,,
aku tidur je memana port yang ak suka,,
xperlu nak tahan-tahan, buat-buat xmengantuk,,
xde orang  yang kisah pun,, sebab,,
Aku Memang Selekeh tapi Aku Tetap Cumel..

kalau aku nak tunjuk eksyen,,
aku tunjuk jela kat mana dan depan sesape yang aku suka,,
xperlu nak malu-malu bla bla bla,,
xde orang  yang kisah pun,, sebab,,
Aku Memang Selekeh tapi Aku Tetap Cumel..

~Prada~

Prada Memang Selekeh tapi Prada Tetap Cumel..
kan.. kan.. kan..

P/s: hahaha.. nasib baik mu comel Prada,,
law x dah lama kene tipahh ngan aku..

Tuesday, 15 March 2011

40 Days

Assalamualaikum.. 
My Late Grandma,,
Hjh Jah bt Hj Nik tapi, saya panggil tok aje..
My only grandma sebelah mama,,
Hari ini genaplah 40 hari tok meninggal..
Tok meninggal pada tanggal 03.02.2011 pada pukul 3.50 pagi..
Saya xboleh nak cerita apa yg saya rasa sehinggalah ke hari ni..!
Hanya pada hari kejadian tu berlaku aje saya boleh buka mulut..
Lepas tu,, terus xboleh,, terrrrkeluar je mesti perasaan sebak menyelubungi,, 
Dan xsemena2 air mata entah dari mana meleleh keluar.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
One day before,
Sebenarnya dari semalam lagi,, tapi pagi tu nampak sangat batuk xlepas..
Pagi tu waktu memandikan tok,,
A: Bakpe lame ngat? Tok sejuk kekgi..
B: Tok 'buang' bnyk ni.. Xrajin bnyk gini..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lepas bagi susu,, tok xberhenti batuk,,
Pelik tuh,, xpernah gitu..
Tok berpeluh tapi,, ada rasa dingin dan sejuk..
Biasa2 kalau kita panggil,, tok tengok,, ini x..
Time tulah saya start penik sebab bibix dah mula xtentu hala..
Rasa mcm otak heng kejap,, 
Kipas dan jam pun dah rasa cam berhenti kejap,, 
Xtau nk buat apa,,
Lama,, barulah teringat nak call mama..
Saya dah start nak nangis dah ni,, sebab saya dah fikir -ve
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Xlama lepas tu abah dan mama sampai,,
Saya xtaulah abah lari berapa,, sebab,, 
Otak saya xberfungsi dengan baik lagi abah dah sampai..
Mama sampai je,, terus masuk bilik dengan muka xkeruan,,
Abah lak,, memangg xduduk diam..
Xlama lepas tu, Nyoh, Ma G, Yong dan yang lain2 sampai..
Masa tu baru asaya rasa bumi ni berputar balik..
Xlama lepas tu,, tok pun dah ok lek dan ada reaksi +ve..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Malam tu macam biasalah abis tengok tv kul12 tunggu dulu,, Main fb dulu..
Nak buat camne kita dah biasa jadi burung hantu,,
Sambil tu, tunggu kul1,, nak kejutkan bibik bagi susu..
Then, Yong keluar tengok tv yang dah xde cerita dah..
Y: Ara bekpe xtido lg..?
A: Kul1 kekgi,, bukan nak bg susu ke?
Y: Malam ni kul3,, Ptg td bg susu lambat.
A: Klu gitu, ara naik tido dulu laa..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Masuk bilik,, tapi xboleh tidur.. 
Tiba2 abah ketuk pintu suruh turun ke bilik tok..
Baru saya perasan time tu dah 3.30am!
Sampai aje,, tengok mama, yong dan bibik dah nangis2 sambil baca yasin..
Dalam otak ni,, Aaaa sudah.. Kenape3...???
Saya xingat apa dah,, 1 aje,, nak cari nadi.. Nadi aje..
Saya cari kat tangan,, Abah cari kat kaki..
Tengah2 saya tengok muka tok yang tenang,, Tiba-tiba nadi yg saya pegang hilang,,
Ya Allah,, hanya tuhan saja yang tau,, serata tubuh saya cari..
Then, saya nampak ada denyutan nadi di lengan kanan..
Yang itu aje saya perhatikan sampai nadi tu terarah ke tempat lain..
Lepas tu abah tunjuk,, nadi terakhir dan nadi sesat tok berada pada hujung ibu jari kanan..
Selepas berhenti aje nadi tu,, Sa,, sa,, saya tercengang.. Betul ke x ni..?
Sangat2 xpercaya.. Mama dan Yong jangan cakaplah,, dah goncang2 tubuh tok..
Ya Allah,, memang saya xpercaya!! 
Sebab saya xpercayalah saya ambik alat yang test darah tinggi,, saya letak kat kaki tok..
Tapi,, semua tu hampa belaka,, alat tu tertulis error.. 
Masa tu baru saya sedar yang saya sudah kehilangan seorang tok!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Semua benda bergerak kat dunia ini,, dah xbergerak,,
Semua benda berbunyi kat dunia ini,, dah xberbunyi..
Semuanya nampak kosong dan,,, dan kosong..
Itulah yang saya rasa time tu..!




Itulah yang orang cakap,, kita perlulah sangat sangat sangat menghargai orang yang berada disamping kita kerana sekali meraka pergi, mereka tidak akan pernah kembali.. Menyesal memang sikit pun xguna,, tp saya xmenyesal malah saya bangga sebab saya cucu Che Jah dan Che Leh.. " Ya Allah Ya Tuhanku, ampunilah segala dosanya,, cucurilah rahmat ke atas rohnya, jauhkanlah dia dari segala seksaanmu dan tempatkanlah dia dikalangan hambamu yang soleh dan juga orang2 beriman." Al-Fatihah..

Sunday, 13 March 2011

Special Edition: Iffarina

Testing,, Testing sore..1 2 3..
Argg,, sakit tekak..
Kali agi.. kali agi..
Kite ucap selamat ramai2..

"Allah selamatkan kamu,,
Allah selamatkan kamu,,
Allah selamatkan Iffarina,,
Allah selamatkan kamu.."
^_^

Waaahh,,
Eeeee,, Uuuu... Bushhh,, kebomm..
Lari2,,, Bunga api..
Ahahahaa~
Nak wak gane,, arini ari mu..
Hehehe,,
Xpe2,,,
Nanti ak lek,, blaje pizza yea?
No excuse..!

Nah,, Ambik kek ni,,
Xde lapis-lapis,, Xde tangga-tangga..
Buah-buah ngan bijik-bijik aje yg ad..
" HAPPY FAMILY" <3 "ME"
Sape yg buat....?? tettt...

Ok,, Selamat menyambut ulangtahun ke-19..
Semoga panjang umur,,
Murah rezeki dn diberkati..
Semoga setiap urusanmu dipermudahkan,,
Dan setiap amalan baikmu diterima..
Amin..

P/s: Adios-adios xdop...
Lain kali pulop...  =)

Saturday, 12 March 2011

Say NO to plastic beg

Assalamualikum... 
Hehehe... Alolaaa...
Kenape semua orang balik minggu ni niee..??
kesian ak kene tinggal kesepian, kebosanan, kexde kerjaan kat cni..
Yela2,, baliklaa korg,,, Tinggalla ak ni...



Aduyai,,
Dah ujung minggu ni,, Time jejalan kat luar ni,, Tp,, nak keluar malas,, bukan ape.. Plastic bag kn.. Hehehe.. Xde kesedaran sivik langsung! Itulah, orang suruh belajar sivik time sekolah xnak.. Orang cakap jangan guna tu,, Janganla kn.. 

Yang sebenarnya xboleh cakap camtuh.. Sbb bukan ape xjadi.. Manusia kan.. Sejak Kecik lg.. Hahaha.. Dia kene terbalik sikit.. Kene cakap yang stail gini.. 

"Haa,, Ko pakailah, ko pakailah plastic bag tuh.. Nampak beno ko sayang sangat sangat sangat sangat kat bumi kita yang indah ni kan!"


Plastic beg aka beg plastik aka supik aka rajuk aka jabbe... (Versi Ganu kiter,, xtaula nak eja cam mane dah) Hehehehe... Xnak laa sebut pasal penyu terlekat beg plastik ke ambil masa beribu tahun nak lupuskan ke pencemaran alam sekitar ke... Semua orang da tau da.. Xtau..?? Haa,, Google cepat.. Xjumpe cakap..! 

Hindarilah daripada menggunakan beg plastik dalam kehidupan seharian.. Tp,, kalaulaa dah xde tu,, dah terrrrpaksa tu,, nak buat macam mane.. Yang penting elakkan..!

Friday, 11 March 2011

Gempa di Jepun

Jepun dilanda tsunami selepas gempa bumi 8.9 magnitud

TOKYO: Gempa bumi pada kadar 8.9 magnitud melanda Jepun awal petang tadi mengakibatkan tsunami hingga setinggi 10 meter melanda beberapa bandar kawasan pantai negara itu.


Kejadian itu mengakibatkan banyak kes kecederaan, namun jumlah kes kematian masih belum diperolehi dari kawasan yang dilanda bencana di pulau Honshu.


Ombak setinggi 10 meter dilaporkan melanda Sendai di timur laut Miyagi, pulau Honshu mengakibatkan banyak kapal, kereta dan sisa runtuhan dihanyutkan ke kawasan bandar. Gempa bumi itu mengakibatkan gegaran kuat bangunan di Tokyo yang dihuni 30 juta penduduk.


Sekurang-kurangnya enam kes kebakaran dilaporkan di Tokyo akibat gempa selain menyebabkan sistem subway dihentikan, siren kecemasan dibunyikan dan orang ramai berpusu-pusu keluar dari bangunan.


Kepulan asap dikesan membabitkan sekurang-kurangnya 10 lokasi di bandar raya itu di mana lebih empat juta kediaman terputus bekalan elektrik selain beberapa kawasan ditenggelami air termasuk kawasan letak kereta Disneyland Tokyo.


Gempa bumi berlaku pada jam 2.46 petang (0546 GMT) selama dua minit dengan gempa pertama kira-kira 400 kilometer di timur laut Tokyo, menurut US Geological Survey. Ia diikuti beberapa gempa susulan antaranya sekuat 7.1 magnitud.


Perdana Menteri, Naoto Kan memanggil sidang Kabinetnya sejurus dilanda gempa dan kerajaan Jepun menghantar kapal tentera lautnya dari Tokyo ke kawasan yang paling teruk di timur laut Miyagi.
-sumber: Metro







Senarai negara yang berpotensi mendapat kesan daripada gempa di Jepun:
1. Big part of east coast of Japan
2. Russia
3. the Philippines
4. Indonesia
5. Papua New Guinea
6. Australia
7. Fiji
8. Mexico
9. New Zealand
10. Guatemala
11. El Salvador
12. Costa Rica
13. Nicaragua
14. Panama
15. Honduras
16. Chile
17. Ecuador
18. Colombia
19. Peru
20. United State

-sumber: Dunia


Segala maklumat lanjut, sila google it.. =)


" Ya Allah Ya Tuhanku, jauhkanlah aku, semua ahli keluarga serta kaum kerabatku, rakan-rakanku, seluruh penduduk Terengganu, seluruh penduduk dunia khususnya Malaysia, daripada segala malapetaka dan marabahaya."

Thursday, 10 March 2011

Kene basuh...

Waa,, Ak kene basuh td..
Bkn takat ak jee,, 1 kuliah kene..
Hahaha,, Padam muka..
Tersentap!
Yg xbuat terrrsentap..
Yg mane terrrbuat mmg terrrsentap abiss laa..

Ayat beliau sngt power n bernas,,
Tp da besa kene basuh kn,, ak gelak jee.. 
^_~
Tp, lam gelak pun,, Ad gak..   
o_0
Terpegun dn terpesona..
=_="

Beliau: 
Korg nk jdi ape nanti?? Aaaaa.. (sambil mulot tengange)
Sy xnk korg jd mcm tu.. kamu ni bakal engineer..
Nk jd engineer,, kene tunjuk care engineer..
Jgn eksyenn je lebihh.. tettt..!
Kamu yg akan design bangunan,, bkn org len..
Kamu yg kene berfikir,, bkn kamu ikut org cakap ape..
Eeee ni sy tgk,, 
Mari kls lambatttt... (sambil mata tgk ats)
Ada pulop yg pkai seliperrrr... (sambil mata intai bawah kusi)
Yg perempuan lak, manjee..
Tegass sket..!


...hiasan semata2..

Ntah ape lg,, Ak da xdgr da..
Bkn xnk dgr,, tp gelak kuat.. 
So, xdgr ape beliau ckp..
Hehehe...

Conclusion last yg ak dgr,,
Subjek teras kene cekangg abis..
Rmai lg graduan u len yg hebat2 dn lebih hebat,, 
Yg akn jd saingan kamu lam pasaran keje..
Perempuan pun boleh buat ape...
Xkisahlaa, dari mana kamu dtg,, kamu da pilih nk jd engineer!
Betul juga setiap perkataan yg terrsemburr keluar tu..
So,, buh lam kepala..!
Xkisahlaa korg dibidang ape,, yg pasti korg da masuk lam bidang tuh,,
Ape2 cite teruskan sampai abis,,
Walaupun ak ni, pasaran keje tu, cite 3 thn akn dtg,,
Tp,, sume kne ambil kira termasuk kualiti dr skrg..
Yg pasti,, ape yg tersembur dan disembur,,
Adalah motivasi buat kite..
Ad betulnya,, kan3..??


P/s: Boleh jadik sumber ispirasi betul..
Ak paling suke yg cakap xtgk blkg,,

Monday, 7 March 2011

Sedap errr..

..Coklat..
Sedapnye mung..
Ak suke mung..
Nk kelatt sbutirr..
Lapo ea..   -_-"

Kalaulaa jari ak ni suka bermain ats papan yg sekeping cam gini kan best...
Xlame,, kompemm tggl separuh... 

Xpon tggl button "LIKE" je.. Hahaha~

Wahhh~~ 
Tgk yg ni teringat kat bola..
MU kalah kan...? Hehee~


Ada org cakap  :

1) Coklat menyebabkan kenaikan berat badan.
.. Nawok ea,, dop pun..

2) Coklat membantu menaikkan tahap kolesterol dalam tubuh.
..Xjugak!

3) Dark chocolate menyebabkan sakit dan pening kepala.
..Sesetengah org je kutt..

4) Coklat menyebabkan gigi berlubang.
..Org yg xmkn coklat xdop gigi terus..

5) Menyihatkan tubuh badan.
.. Hmmm, demam xyah mkn ubat kalau camtu..

6) Coklat menyebabkan hiperaktif pada anak-anak..
..Budak2 mmg suka mkn manis,, x-budak pun suka makan benda2 manis ni..

7) Coklat mengandungi kafein.
..Yg ni mmg betul..

Benar @ Salah,,, Fakta @ Auta?
Yg mne mitos,, yg mne betul...??
Ermmm,, xkiralaa.. sume jenis coklat ak tibai jee..
masuk jee lam mulut ni..

Ya cam ni ke..

Yg camni pon ak minumm jea..

Home made ke Hand made ke Malaysia made ke..
Xkira laa,,
Ape2 pon,, Coklat mmg sedap..

Lps ni xyah wak lawatan kat kilang simen,,
Kita melawat kilang coklat..!!
Mesti buleyy mkn free..
=D

Sunday, 6 March 2011

Amende nie..?

Nescafe ke kopi..?
Kopi ke nescafe..?

Huhuhu... Hahaha~
Yg namenye nescafe tu asal dari kopi jugak kan...?
Jenama Nestle kn3?
ea,, ye ke...? xtau laa..
ak pun xtau beza nescafe dgn kopi.. 
Yg pasti,, ak xminum kopi yg itam tu..
Yang ad tulis latte,, ak minum laa..
Family pun kurang minum yg warna gelap tu..
Klu abah yg buat.. + susu pekat..
Perhh,, mmg best..
Org yg xsuka mende tu pun boleh tambah..

alo0o..
Lame dh xminum yg macam tu..
Tetibe teringat time pose..
Buka pose jee,, mesti nk minum yg tu punyee..
Air2 batu a.k.a aisss ni xmen laa..
Mama kate xbago0os tuk kesihatan..
so, jangan amalkan..!

Abis tu.. Amende ni..?
xtau nk buh dye ni ketogori mane..
Nescafe ke kopi..?

..Latte..


..Vanila..

Hahaha~
Air ni je pun.. comel botol dia kn3..?
1st tgk air ni kan,, iklan lam 1 cite korea,,
"My Girlfriend is Gumiho" xsalahlaa..
tetibe air ni buat iklan kat situ..
penaja kot.. hahaha..

Tp, satu ari tu,,
tgh2 perut nyanyi lagu dangdut..
masuklaa 7-11..
try2 nk usha makanan..
tp tup2,, nmpk air ni lak..
ape lagi.. ambklaa 1..
nk try ugop..
hehehee~
rse dia sedap.. oklaa..
cam latte cap nestle lam tin tu..

Akan tetapi,, 
Air yang abah ngan mama buat lagi SEDAP..!
Org len buat xjadi..
Hahahaa~

P/s: Betul.. xtipu.. Abah dgn mama buat paling best!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...