Monday, 26 December 2011

My Study Week.!

Assalamualaikum...

Study week.. Study week.. Study week..
Penat dengar ayat tuh. studynya tidak.!

Kepada semua yang nak final exam, go0d luck yaw..
Study memolek.. Itu aje nak cakap.

See.? My destop.. Berterabuqqq.

My exam scadule.

Ok. Itu aje.. go0d luck semua..!

p/s: Roh study, sila datang.!

Sunday, 25 December 2011

'Berlumut' is under maintainance

Assalamualaikum peeps.

Tajuk pun dah terlebih pelik. Hahaha. Biarla.!
Sebenarnya, itu simbolik group kami.
Ok. sekarang kita nak santai-santai dan menyantaikan diri. 
Minggu depan dah nak final exam, 
so kita pergi release sikit ketensionan dan keserabutan itu.
***Ceh, ingat tepi pantai ke santai.? Ara.! Exam tahun depan lar..

Ok. Saje aje nak tayang gambar kami reramai pergi bersantai.
Ape lagi, jom kita usha sikit.  =.="

My beloved classmate, C-Crews

Nampak x? nampak x? Besar tulisan kat entrance tuh.!
Sesape yang xpernah pergi, hutan lipur ni area Kluang, Johor.
Jauh? Xjauh sangat, 1 jam lebih aje dari UTHM.

Ok. Nie kami baru aje tercari-cari port yang cantik.


Main menu.!

Bufday gurl Ida, and Iman.

n.m.i and ohh effa (yang xnampak rupa daa)
Ini bab yang aku PALING alergik.!
baling tepung + cream kek.. mintak jauh.

Buba wif tongkat saktinya~

Xleh nak kata ape laa.

Gambar aku plop. Tettt.!

Jangan risau Naf. Anda comel  dengan twisties tuh.!

Hujan dan panas bukan halangan~
(ayat bajet.! Xpe, bajet itu perlu)

Peace no war.!

Iam coming home. Iam coming home. Ok. Dah nak balik.

Special thanx yang amat sangat kepada: 
Penganjur dan pengendali program, yang sponsor, tempah, angkut, bakar, sediakan makanan, yang drive, guide jalan, jaga depan, jaga belakang sepanjang perjalanan, photographers, yang meletop, cun, comel, ensem, macho, caring, sweet, sporting, happening etc. Korang memang mantap.! Bertuah 1 group dengan korang. 

Thanx untuk semua, aju, wan, yan, jai, bib, tiqah, shiha, acap, kerol, buba, R, yani, fifa, fatin, ain, ida, aan, tasya, rahma, redha, meso, amin, epi, aku tu, naf, anode, anis, dila, iman, effa, nmi, oza, ikhwan, safwan, kong, alif and G..!  =D


source: G snap
**Blog ni makin lama makin banyak gambar kan.?

Tuesday, 22 November 2011

We LOVE Malaysia Selamanya

Assalamualaikum...
Lagu ini ditujukan khas buat skuad
HARIMAU MUDA
dan semua penyokong 
MALAYSIA.


LIRIK LAGU SELAMANYA - feat Joe Flizzow, Carleed Khaza & Altimet



selamanya, selamanya, selamaya,
harimau malaya,
selamanya, selamanya, selamaya,
sokong Malaysia!

hey le le le le le le la
oohh, oohh
hey le le le le le la
Aaahh, aaahh

harimau malaya
harimau malaya
harimau malaya
harimau malaya

hey le le le le le le la
oohh, oohh
hey le le le le le la
Aaahh, aaahh

inilah tanah tumpahnya darahku
negara pasukan biarlah hanya satu
harimau kami berlari laju,
belang nak tertanggal dari baju
harimau kami cekap gelecek
pertahanan lawan tumbang sederet
bila turun padang berumahkan gelanggang,
kalau berani mari bersandang

selamanya, selamanya,selamanya,
harimau malaya!
selamanya, selamanya,selamanya,
sokong Malaysia!

hey le le le le le le la
oohh, oohh
hey le le le le le la
Aaahh, aaahh

harimau malaya
harimau malaya

semua berlari hingga tiada keringat,
gol pertama untuk negara
kedua untuk pingat
bila atas padang main tak ingat,
tiap hantaran kemas
tiap gerak ligat
pernahkah ada harimau yang jinak
jawapannya tidak
semestinya lincah
penyokong ke stadium beranak-pinak
untukmu Malaysia kami ceria

selamanya, selamanya,selamanya,
harimau malaya!
selamanya, selamanya,selamanya,
sokong Malaysia!

hey le le le le le le la
oohh, oohh
hey le le le le le la
Aaahh, aaahh

harimau malaya
harimau malaya

hey, nari kita, semangat
hitam kuning terpahat
mari kita berjuang,
tempur berperang di padang
sekali lagi, maju lagi,
serang lagi, gagah berani sebati
tidak gentar
tenang, dengar sorakan gemilang,
harimau malaya pasti menang!

selamanya, selamanya,selamanya,
harimau malaya!
selamanya, selamanya,selamanya,
sokong Malaysia!

hey le le le le le le la
oohh, oohh
hey le le le le le la
Aaahh, aaahh

harimau malaya
harimau malaya

source: Team Malaysia FC

Wednesday, 19 October 2011

Pangsun Valley

Assalamualaikum wbt. 
Woho0o.. 
Lama xbuka blog. 
Dah lain macam jea rasenye.

Pada minggu yang kami duk sibuk nak join MAHAT dalam tournement bowling, tetiba ternampak pulak Kelab Kembara buat event. Ape lagi, bowling pospone dulu. Jom kita pakat join aktiviti kelab. Hahaha. Kali ni diorang punya event di Lembah Pangsun, Selangor. Xyahlaa nak valley2 sangat ara weyh! Nak pergi berkhemah bukan pergi melancong. 2 hari, 2 malam kami kat sana. Ingatkan Lembah Pangsun tu, lembah yang selembah-lembahnya. Tapi rupanya pusat rekreasi.


Jom godek-godek gambar kat bawah sambil tengok-tengok aktiviti kami kat sane.
3
2
1
.
.
.
.
Dila, Alia, Me n Meah yang tertempek kat bawah.

Ini menu pertandingan memasak kitorang. Yuhuu, sedap.

Group kami.


My group.


AJK sedang mendengar arahan drpd trainer.

Ada yang cakap macam merentas desa. Agaklaa..

Jom main air terjun.

Bajet nak bertapa xjadi.











Ingatkan nak letak 4-5 keping gambar aje. Skali dah letak, haa terbanyak lak. Hehehe xpela. Layannnn. Hahaha, xrugi kami pergi. Sekurang-kurangnya xperlu pikir kerja yang melambak dan hilang separuh tension. Hope jumpa korang lagi...  =D

p/s: 2 minggu dalam draft xingat nak post.  =P

Saturday, 10 September 2011

o0o0o Taman U

Assalamualaikum. Hello0o0o. 
Salam 1Malaysia 1UTHM.
Aaaachummmn~!@#$%^&*()!!!
Waaa, lama xmop blog ni. Berhabuk!

Ok. Da lama beno bercutinya. So, ni start balik sem baru.
Hari ni dan besok adalah hari daftarnya.
Dan aku dah berada kat sini, "Taman U".
Peace! Next sem xtau ape citer.  =)

Wo0w. Sempat lagi.
*Keadaan tenet yang boleh tahan laju.

Beg yang xtau nak simpan kat mane dah.

Yang ini lagi xtau nak letak mane.

Dan segugusss amanah.

Ok. Itu sahaja hari ini. Refresh otak cepat!!
Tekan butang F5 banyak kali sket.
Sem baru, citer baru. Ok?

p/s: Kepada yang akan menduduki ujian UPSR, go0d luck yea.
Buat baik-baik, upsr hanya sekali aje dalam hidup. =)

Wednesday, 24 August 2011

Count On Me >> Bruno Mars

Assalamualaikum
Diam xdiam kita sudah sampai ke penghujung Ramadan.
Dan kita semua bakal menyambut kedatangan Syawal.
Macam mane persiapan menyambut Syawal?
Mesti stock kuih korang dah berbalang-balang,
baju dah penuh almari. Hehehe.
Ok. Lagu ni dituju khas buat semua kawan-kawan dan readers.
First time dengar lagu ni, Woaaa..
Let's enjoy this song.


Count On Me
Bruno Mars

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh
You can count on me 'cause I can count on you

..Hargailah teman anda..

Wednesday, 3 August 2011

Yang Dikatakan Wanita Sejati

Yang dikatakan wanita sejati adalah:
  • Yang melindungi diri dan hati budi dengan malu
  • Yang menabur sopannya ke setiap penjuru
  • Yang melembutkan suara merdunya
  • Yang sentiasa cekal dan tabah hatinya
  • Yang tak pernah patah semangat wajanya
  • Yang memberikan cinta ke sejagat maya
  • Yang memenuhkan hati dengan keinsafan
  • Yang mengosongkan kalbu dari dendam
  • Yang menyemarakkan kasturi di kelopak iman


Wanita dilahirkan dari rusuk lelaki
Wanita layaknya dijadikan suri
Wanita dicipta untuk pasangan si suami
Wanita diwujudkan untuk meramaikan umat nabi
Wanita adalah sebahagiaan kurnia ilahi.

Wanita adalah bahagian keindahan alam
Wanita adalah ibarat asam garam
Wanita adalah ibarat bulan bintang
Wanita adalah penyeri gelap malam.

Wanita dipandang dari peribadinya
Wanita dilihat dari budi bahasanya
Wanita dinilai dari kesabarannya
Wanita ditinjau dari sifat keibuannya.

Tuesday, 2 August 2011

Duit Baruuuu..

Assalamualikum.
Salam Ramadhan dan kejap lagi dah nak buka puasa.
Amacam? Dah pergi bazaar belum?
Hehehe.

Sebenarnya ini pasal duit syiling baru yang akan 
dikeluarkan secara rasminya menjelang 2012.
Comel kan duit syiling ni?
Warna duit 50 sen dan 20 sen macam RM1 suatu ketika dulu kan?
Aku suka tang corak dia.
Classic kan?
Haa, jom tengok gambar-gambar kat bawah.









Coins Design

The Obverse Side of the Coin

The motif for the 5 sen, 10 sen and 20 sen denomination features fourteen dots representing the thirteen States and the Federal Territory. The motif for the 50 sen coin has five horizontal lines representing the five principles of the Rukun Negara (national pillars).
The motifs for each domination are as follows:
50 sen - Salur Kacang
20 sen - Bunga Melur
10 sen - Orang Asli Motif
5 sen - Destar Siga ?


*creadit to BNM & en. go0o0ole..

Sunday, 31 July 2011

Jangan Lupa Namaku

Assalamualaikum
dan Salam Ramadhan.
Ok. Korang semua mesti tau cite ni kan?
Cite dalam Slot Samarinda 
Ramadhan Terakhir
Walaupun banyak pelakon baru tapi syok jugakla cite ni kan?
Dan lagu tema dia pun aku suka  (^,-)
Enjoy yea.

Ramadan Terakhir

~Jangan Lupa Namaku~
Pompa Bensin

Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku

Kerana...
Aku mengingati mu
Kerana...
Aku men’cintaimu...

Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur

Kerana...
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati

Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan

Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati...

Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati

Kerana...
Aku merindui mu
Hmmm...Kerana aku sentiasa menyintaimu......



Kepada siapa-siapa yang tau nak cari kat mane, nak download kat mane full song lagu ni gtau laa kat aku. Puas dah aku cari xjumpa alik-alik buat mende lain, letak lirik ni dalam blog. Hehehe.
And lastly, Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yea. 
Esok dah boleh mula puasa.

Sunday, 17 July 2011

Untuk Dia >> Sleeq

Assalamualaikum.
Hello2.
Ok saje nak review lagu ni. 
Mungkin semua dah pernah dengar lagu ni. 
Lagu ni keluar awal tahun ni kot. 
Xpun lewat tahun lepas.
Dan dengar lagu ni dalam Anugerah Planet Muzik baru-baru ni.
Apa-apa pun, enjoy !

UNTUK DIA


video





Syarif



Alyph

Sunday, 10 July 2011

Special Edition: Wedding and Bunga Telur

Assalamualaikum.

Ok. Sebelum itu, rasanya belum terlambat untuk ara dan keluarga mengucapkan Selamat Pengantin Baru dan semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat kepada;

Wan Kamaruddin & Wan Nur Saleza Mazuin

Ok. Kat sini ara nak sertakan serba sedikit gambar perjalanan sepanjang perkahwinan berlangsung. Enjoy yea. =)


2 Julai 2011









3 Julai 2011






Ok. Itu sahaja. Thanx to Abah, Amirul, dan Ira sebab dah jadi camareman dan sponsor gambar. Hahaha. Oooh, lupa nak letak bunga telur.



Ok. Itu sahaja yang dapat di share2.
For more pic, boleh datang melawat ke page ini. Press ctrl + click here Fayruzs.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...